Over Gijs van der Sanden

Ik ben Gijs van der Sanden, geboren in 1986, afgestudeerd neerlandicus en sinds 2011 journalist. Het liefst schrijf ik over de tijdsgeest, identiteit en reizen. Mijn stukken verschenen onder andere in Vrij Nederland, Het Parool,  Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad en Trouw.

Mijn debuut De dingen die je vergeet komt in januari 2021 uit bij uitgeverij Ambo Anthos. Daarin onderzoek ik wat het voor mij betekent om te rouwen nadat ik op jonge leeftijd allebei mijn ouders verloor. Meer informatie over mijn boek vind je hier.

Daarnaast ben ik in te huren als copywriter, redacteur en researcher en werk ik als docent journalistieke vakken bij de opleiding Creative Business aan de HvA.

e: gijsvdersanden@gmail.com
t: +31 (6) 19 82 64 24

Foto: Lauren Murphy

8 Comments

 1. Paulus van der Ark

  Pff zojuist je stuk ‘Wij zijn niet walgelijk’ gelezen. Ben er nogal door geraakt daar ik zelf ook een niet praktizerende ben. Dankjewel voor dit artikel!

 2. I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your
  traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got hi quality content.

  If you want to know how to make extra money, search for: Boorfe’s tips best
  adsense alternative

 3. Anne

  Een reply. Dankjewel, voor het artikel van 6 mei 2017 in Trouw!

 4. FLPM van der Grinten ( Frans)

  Goede avond,

  heb zojuist uw aardige artikel over alleen zijn gelezen, dd 14 april 2018:
  “De Engelsen hebben hier een mooi woord voor (alleen zijn met jezelf): solitude.”
  Graag wijs ik u erop dat de Franse chansonnier Serge Reggiani, naar een tekst voor hem geschreven door G.Moustaki, de eenzaamheid prachtig bezingt in “La solitude”. Weemoedig en prachtig zingt hij in het refrein: “Je suis jamais seule, avec ma solitude…..” (Voor alle zekerheid: “Ik ben nooit alleen, want met mijn eenzaamheid”). Zoek het op, ik wens u veel luisterplezier…..

 5. René van der Aa

  Hoi. hoorde je net in Met het oog op morgen. Heel herkenbaar. Ik zit nu ook alleen met kat op schoot en op zich inderdaad gezellig, maar ik kom graag juist onder de mensen. Hoop dan ook dat het geen maanden gaat duren. Ik zal niet aan eenzaamheid dood gaan, maar bevordert de kwaliteit van leven niet. En het vervelende is dat als je er over klaagt wordt je
  gelijk als een asociale egoïst gezien. Doorbijten dan maar!
  Hou je sterk!

 6. Ellen

  Las net je artikel in NRC “En toen gingen ook alle homovrienden settelen – dat was niet de afspraak” en herkende daarin de uitspraken over niet voldoen aan de norm en dat je daar steeds op wordt aangesproken. Dat geldt overigens voor eenieder die niet voldoet aan de norm van huisje boompje beestje. Mijn indruk is wel dat de impact met de jaren slijt, en de hoeveelheid commentaar ook. Enne – als tegenwicht in coronatijd nodig ik zo af en toe vrienden uit om te komen eten. Als je er maar genoeg hebt die niet in de luiers zitten dan willen nog komen ook 😉

 7. Pingback: De dingen die je vergeet - Postfabriek

 8. Maarten Dallinga

  Prachtig stuk in NRC!

Leave a Reply