Over Gijs van der Sanden

Ik ben Gijs van der Sanden, geboren in 1986, afgestudeerd neerlandicus en sinds 2011 journalist. Naar goed journalistiek gebruik begon ik mijn carrière met stukjes tikken bij Folia, waar ik onder andere een verhaal schreef over drie jonge pedofielen, dat werd genomineerd voor de NVVS Seksuologie Mediaprijs (die ik niet won, maar dat terzijde).

Inmiddels werk ik als freelance journalist voor onder andere Het Parool, het Algemeen Dagblad en Trouw. In mijn verhalen werp ik mezelf regelmatig op als lijdend voorwerp. Niet omdat ik mezelf nou zo interessant vind, maar omdat ik geloof dat een verhaal daar oprechter en levendiger van wordt. Zo liet ik voor dit stuk de drank een tijdje staan (na een nogal uit de gehand gelopen borrel met collega’s). En hier vertel ik waarom ik in een woongroep woon.

Omdat óók freelance journalisten moeten eten, draai ik mijn hand niet om voor een (commerciële) tekstschrijfklus hier en daar.

Ik hou van emails. En van telefoontjes. Dus mail of bel me vooral.

e: gijsvdersanden@gmail.com

t: +31 (6) 19 82 64 24

Superhard aan het werk in mijn thuiskantoor. Foto: Nienke Doekes.

One Comment

  1. Paulus van der Ark

    Pff zojuist je stuk ‘Wij zijn niet walgelijk’ gelezen. Ben er nogal door geraakt daar ik zelf ook een niet praktizerende ben. Dankjewel voor dit artikel!

Leave a Reply