Over Gijs van der Sanden

Ik ben Gijs van der Sanden, geboren in 1986, afgestudeerd neerlandicus en sinds 2011 journalist. Naar goed journalistiek gebruik begon ik mijn carrière met stukjes tikken bij Folia, waar ik onder andere een verhaal schreef over drie jonge pedofielen, dat werd genomineerd voor de NVVS Seksuologie Mediaprijs (die ik niet won, maar dat terzijde).

Inmiddels werk ik als freelance journalist voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland, FD Persoonlijk,  het Algemeen Dagblad en Trouw. In mijn verhalen werp ik mezelf regelmatig op als lijdend voorwerp. Niet omdat ik mezelf nou zo interessant vind, maar omdat ik geloof dat een verhaal daar oprechter en levendiger van wordt. Zo liet ik voor dit stuk de drank een tijdje staan (na een nogal uit de gehand gelopen borrel met collega’s). Hier vertel ik waarom ik in een woongroep woon. En in dit verhaal doe ik verslag van wat er gebeurt als je een maand lang alleen maar aardig probeert te zijn.

Bij uitgeverij Ambo | Anthos werk ik momenteel aan een boek over hoe we in onze gelukmaatschappij nog ruimte kunnen geven aan rouw, verdriet en de dood. Ik schreef hier eerder een persoonlijk verhaal over in Trouw.

Naast mijn journalistieke werk schrijf ik ook commerciële en zakelijke teksten. Dat doe ik onder andere bij Rhijnvis Media en het contentbureau Second Degree.

Ik hou van emails. En van telefoontjes. Dus mail of bel me vooral.

e: gijsvdersanden@gmail.com

t: +31 (6) 19 82 64 24

Superhard aan het werk in mijn thuiskantoor. Foto: Nienke Doekes.

4 Comments

 1. Paulus van der Ark

  Pff zojuist je stuk ‘Wij zijn niet walgelijk’ gelezen. Ben er nogal door geraakt daar ik zelf ook een niet praktizerende ben. Dankjewel voor dit artikel!

 2. I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your
  traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got hi quality content.

  If you want to know how to make extra money, search for: Boorfe’s tips best
  adsense alternative

 3. Anne

  Een reply. Dankjewel, voor het artikel van 6 mei 2017 in Trouw!

 4. FLPM van der Grinten ( Frans)

  Goede avond,

  heb zojuist uw aardige artikel over alleen zijn gelezen, dd 14 april 2018:
  “De Engelsen hebben hier een mooi woord voor (alleen zijn met jezelf): solitude.”
  Graag wijs ik u erop dat de Franse chansonnier Serge Reggiani, naar een tekst voor hem geschreven door G.Moustaki, de eenzaamheid prachtig bezingt in “La solitude”. Weemoedig en prachtig zingt hij in het refrein: “Je suis jamais seule, avec ma solitude…..” (Voor alle zekerheid: “Ik ben nooit alleen, want met mijn eenzaamheid”). Zoek het op, ik wens u veel luisterplezier…..

Leave a Reply